Chinese koolquiche met ham

Ingrediƫnten

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 Chinese kool (800-1100 g)
  • 25 g boter
  • 2 tl kerriepoeder
  • 200 g hamreepjes
  • 4 eieren
  • 1 grote beker crème fraîche (200 g)
  • 150 g geraspte jonge kaas

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Ontdooi het bladerdeeg.
  2. Snijd de kool in reepjes.
  3. Smelt in een ruime koekenpan de boter. Bak de koolreepjes in 5 min. gaar.
  4. Schep er de kerriepoeder en hamreepjes door en bak nog 1 min. Bekleed de vorm met het deeg.
  5. Verdeel de kool over de bodem.
  6. Klop de eieren los.
  7. Meng er de crème fraîche, de kaas en zout en peper naar smaak door. Schenk het ei-roommengsel over de kool.
  8. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Lekker met een frisse salade van kropsla en komkommer.

Tip: In plaats van beenhamreepjes zijn roze garnalen of gerookte zalmsnippers ook heerlijk! Vervang voor een vegetarische quiche de ham door ongezouten pinda's of cashewnoten. Voeg voor een fris accent ook eens 1 uitgelekt blikje ananasstukjes toe.

Slank tip! Neem deeg voor hartige taart (diepvries) en vervang de crème fraîche door Griekse yoghurt.

Chinese kool worden gekweekt door Mts Wim Eertwegh uit Kessel

Lees meer