Borrelhapje van asperge met ham op stokbroodje

Asperges, je kunt ze op veel manieren eten. Probeer deze borrelhap eens uit. Heel gemakkelijk te maken en heerlijk om op te eten.

Ingrediƫnten

500 gram geschilde asperges

150 gram Prosciutto crudo

Rucola

Kruidenboter

1 Ciabatta (vers afgebakken)

Print dit recept

Bereiden

1. Snijd van de achterkant van de asperges ongeveer 2 centimeter af.
2. Snijd de asperges in drie stukken en halveer de stukken over de lengte.

3. Breng water aan de kook, draai het vuur laag en voeg de asperges toe.

4. Kook de asperges ongeveer 5 minuten, haal de pan van de kookplaat en laat de stukjes asperge nog 5 minuten nagaren in het kookvocht.
5. Snijd het ciabatta stokbrood in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik.
6. Besmeer het stokbroodje met kruidenboter.
7. Plaats een aantal blaadjes rucola sla op het stokbroodje met kruidenboter .
8. Snijd de plakken prosciutto crudo in drie stukken.
9. Haal met een vork een stukje asperge uit de pan.
10. Rol het aspergestukje in het stukje ham.
11. Plaats de asperge in ham op het stokbroodje en serveer uit.