Blauwe bessen shortbread

Blauwe bes is heerlijk als sap, jam, in een nagerecht, in de yoghurt, gedroogd of in gebak.

Ingrediƫnten

  • 125 g blauwe bessen
  • 1 dl slagroom
  • 75 g bloem
  • 50 g boter of margarine
  • 25 g kristalsuiker
  • 15 g maizena

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Warm de oven voor op 175 C.
  2. Zeef de bloem en de maïzena boven een kom. Snij de boter of margarine klein in de bloem en maak deze met de vingers helemaal fijn. Voeg de suiker toe en kneed het mengsel vervolgens tot een stevig deeg.
  3. Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.
  4. Steek hieruit 2 rondjes met een doorsnede van 10 cm. Prik de deegrondjes in met een vork.
  5. Bak de shortbreads in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de koeken afkoelen.
  6. Sla in een kom de slagroom stijf.
  7. Was de bessen en laat de vruchtjes goed uitlekken.
  8. Schep de slagroom op de shortbreadrondjes en verdeel de bessen erover. Serveer direct.

Dieet variatietip: Heb je lactose intolerantie? Neem olie in plaats van boter; gebruik imitatieslagroom. Volg je glutenvrij dieet? Neem dan glutenvrije bloem. Neem voor energiebeperking geen slagroom, maar bijvoorbeeld dikke magere (vruchten) kwark voor de vulling van shortbread.

Blauwe bes worden gekweekt door Mts Geurts uit America

Lees meer