Asperges 'saltimbocca'

Ingrediƫnten

Bijgerecht voor 4 personen (25 min. + 5-6 bbq-min.)

• 800 g witte en/of groene asperges
• 150 g parmaham
• 3-4 takjes salie, alleen de blaadjes
• olijfolie extra vierge
• fleur de sel (zeezout)
• barbecue

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

1.  Schil de witte asperges. Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant. Kook de asperges in een bodem water met zout 12 min.

2. Neem de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken. Leg op elke asperge een (klein) salieblaadje. Wikkel er 1-2 plakjes ham om

3. Rooster de asperges op de hete barbecue in 5-6 min. bruin en gaar. Leg ze op een schaal, sprenkel er extra vierge olijfolie over en bestrooi met fleur de sel.

 

Tip Leg de asperges op de barbecue eventueel in een hamburgerklem om ze makkelijker te draaien.