Asperges op Limburgse wijze met beenham en zachtgekookt ei

Ingrediƫnten

1,5 kg witte asperges

1 kg krieltjes

4 eieren

200 gr beenham

10 gr peterselie

50 gr roomboter

peper en zout

Print dit recept

Bereiden

Kook de krieltjes in ruim water in 15-20 minuten gaar. Schil de asperges en snijd 2 cm van de harde

onderkant af. Kook de asperges in 15-20 minuten gaar. Kook de eieren in 4 minuten zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg de zachte eieren op een bord.

Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden. Leg er een zacht eitje op. Strooi er gehakte peterselie, peper en zout naar smaak overheen.

Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.

Tip Bewaar de onderkanten en schillen van de asperges en maak hier aspergesoep mee.