Asperge salade met parelcouscous

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 100 gram parelcouscous
  • 500 gram witte asperges
  • 100 gram diepvries doperwten, ontdooid
  • 75 gram veldsla
  • 100 gram milde yoghurt
  • 15 gram dille
  • 1 limoen
  • 1 snufje zout
  • 40 gram pijnboompitten

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Kook de parelcouscous 10-12 minuten, volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil de witte asperges met een dunschiller en snij het kontje eraf. Let op: je mag ze echt flink schillen!
  3. Kook de witte asperges 2 minuten in kokend water, zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met deksel op de pan. Giet daarna af en snij een deel van de asperges in drieën.
  4. Hak de dille fijn en meng de fijngehakte dille met de yoghurt. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Mix tot een dressing en breng op smaak met een snufje zout.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
  6. Beleg de borden met een bedje veldsla en sprenkel daar de helft van de dressing over. Verdeel de asperges over de salade (een paar hele en een paar stukjes), verdeel de doperwten erover en de rest van de dressing en maak af met geroosterde pijnboompitten.

Asperges   recept

De Hippe Vegatariër

Van Eigen Bodem en Isabel Boerdam, oprichter van het bekende groene foodblog De Hippe Vegetariër en van het youtube kanaal VEGGIE, bundelen de krachten om Nederland nu écht aan de groenten te krijgen. Dat we gemiddeld slechts 137 gram per dag eten, in plaats van de aanbevolen 250 gram, daar snappen we natuurlijk helemaal niets van. Tijd om onze kleurrijke, verrassende en smaakvolle groentekeuken echt in de schijnwerpers te zetten!

Isabel geeft je maandelijks recept-inspiratie: een groentegerecht met één seizoensgroente als basis, handige 1-minuut-filmpjes waarin je ontdekt hoe je een heerlijk gerecht op tafel tovert in minder dan 20 minuten.

Meer weten over de Hippe Vegatariër? Klik hier