Asperge salade met parelcouscous

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 100 gram parelcouscous
  • 500 gram witte asperges
  • 100 gram diepvries doperwten, ontdooid
  • 75 gram veldsla
  • 100 gram milde yoghurt
  • 15 gram dille
  • 1 limoen
  • 1 snufje zout
  • 40 gram pijnboompitten

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Kook de parelcouscous 10-12 minuten, volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil de witte asperges met een dunschiller en snij het kontje eraf. Let op: je mag ze echt flink schillen!
  3. Kook de witte asperges 2 minuten in kokend water, zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met deksel op de pan. Giet daarna af en snij een deel van de asperges in drieën.
  4. Hak de dille fijn en meng de fijngehakte dille met de yoghurt. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Mix tot een dressing en breng op smaak met een snufje zout.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
  6. Beleg de borden met een bedje veldsla en sprenkel daar de helft van de dressing over. Verdeel de asperges over de salade (een paar hele en een paar stukjes), verdeel de doperwten erover en de rest van de dressing en maak af met geroosterde pijnboompitten.