Romige risotto met groene pesto & Parmezaanse kaas

Ingrediƫnten

500 gr witte asperges

1 sjalot

200 ml witte wijn

750 ml aspergebouillon

300 gr risottorijst

250 ml slagroom

100 gr groene pesto

2 el olijfolie

peper en zout

100 gr Parmezaanse kaas

Print dit recept

Bereiden

Schil de asperges, snijd 2 cm van de harde onderkant af en snijd in stukjes van 1 cm. Snipper de sjalot. Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur laag. Fruit in een diepe koekenpan de sjalot 1 minuut in de olijfolie. Schep de aspergestukjes erdoor en bak 2 minuten mee zonder te kleuren.

Voeg de risottorijst toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij en roer tot alle wijn is opgenomen.

Voeg nu de warme bouillon er beetje bij beetje bij en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen alvorens een nieuwe portie toe te voegen. Kook de rijst 20 minuten onder voortdurend roeren.

Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat 2-3 minuten rusten. Verdeel de risotto over 4 borden. Schep de pesto op de risotto en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas