Asperge hotdogs met wortelketchup

Ingrediƫnten

Voor de ‘hotdogs’

6 witte asperges
50 gram plantaardige margarine
2 tenen knoflook
1 eetlepel citroensap
1 theelepel tijm
zout en peper naar smaak

 

Voor de wortelketchup

400 gram wortelen
1 witte ui
3 tenen knoflook
80 gram kokosbloesemsuiker
100 milliliter appelazijn
150 milliliter tomatensap
1 theelepel korianderzaad
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel peper
2 theelepels zout
olijfolie om in te bakken

 

Om te serveren

6 hotdog broodjes
gemengde sla
2 uien, in halve ringen
olijfolie om in te bakken

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

Voor de wortelketchup snij je de wortelen in halve plakjes. Snipper de ui en bak deze in een eetlepel olijfolie tot deze glazig wordt. Bak de knoflook en het korianderzaad nog een minuutje mee. Voeg nu de wortel, chilipoeder, peper en zout toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe tijdens het bakken. Als de wortelen zachter zijn, voeg je de kokosbloesemsuiker, appelazijn en tomatensap toe. Laat dit voor 10 minuten koken en vergeet niet af en toe te roeren. Pureer met een staafmixer of in een blender en proef of het nog suiker, zout, peper of chilipoeder nodig heeft. Laat de wortelketchup vervolgens goed afkoelen. Hoe meer het afkoelt, hoe dikker de ketchup wordt.

Schil de asperges met een dunschiller en snij de onderkant eraf. Plaats een grillpan op het fornuis. Leg de asperges in de pan wanneer deze heet is. Zet het vuur laag. Keer de asperges na 5 minuten van kant. Dikke asperges hebben wat langer nodig, dunne asperges kunnen na ongeveer 3 minuten al worden omgedraaid. Herhaal deze stap tot je alle kanten gehad hebt.

Verhit ondertussen de plantaardige margarine in een pannetje. Wanneer de margarine gesmolten is, pers je de knoflook erin uit. Bak deze bruin. Voeg de citroensap, tijm en zout en peper naar smaak toe. Giet het mengsel over de asperges heen als ze nog zo’n twee minuten te gaan hebben. Een theelepel per asperge zou genoeg moeten zijn.

Bak de gesneden uien een paar minuten in de olijfolie zo’n vijf minuten voor je de hotdogs gaat serveren.

Snij de hotdog broodjes open, leg er wat gemengde sla in en plaats de asperges er bovenop. Serveer de asperge hotdogs met de wortelketchup en gebakken ui.